Senaste veckan...

Jag håller på att få en tand tror mamma, så jag sover dåligt på nätterna och mamma har varit ganska trött så hon har inte orkat göra så mycket på den här sidan till mig.

Förra veckan var vi på barnadiset med min Stora kompis Lumi och hennes mamma Jaana. Vi hade jätte roligt!

image54

image56


Men efter ett taf så tröttnade jag...
image57

Men Lumi tyckte det var jätte roligt, och skuttade omrking överallt!
image58

Tillslut blev jag så trött så att jag somnade:
image59

Igår var vi på Ikea och på Mcdonalds. Efteråt åt vi middag hos farmor och farfar, faster var också där. Roligt!
Mamma hade inte med sig kameran, så det finns inge bilder på det.

Men i har haft mysigt hemma också:Den dagen var vi även ute och träffade mammas kompis Lina.

Påklädning hemma, påväg till mormor & morfar:

image62
image63

Hemma hos mormor & morfar lekte jag med lego:


image64
image66
image67
Dopet

Lördagen den 20 oktober döptes jag i Stora sköndalskyrka.
Solen lyste och det var en riktigt mysig höstdag.Mamma Pappa Faster Moster & Jag:

         


Jag sa ingenting alls när jag fick vatten på huvudet, utan undrade bara vad som hände:

image42


Efteråt håller prästen upp mig och jag tittar på alla människor som stirrar på mig:

image43


Efteråt åt alla utom jag kakor, bullar och fina tårtor:

      

image48

Efter fikat öppnade mamma och pappa mina presenter:

image51
 image50

Hos mamma:

image52


Söta jag:

image53

:)


Jag tycker om att läsa tidningen! Den prasslar så härligt:


                 

Igår var vi i globen och jag fick en fin mössa:

image30    image31


Idag var jag på mormors jobb och hälsade på med mamma & moster, där fanns det massa roliga leksaker!

Titta i spegeln var ganska kul, men moster var roligare.
image32


Apan älskade jag, den var jätte god att suga på!


image34


Efter det åt moster och mamma lunch på ett café och sedan åkte vi till Hammarbysjöstad.

Höstmys:

image26

Nu kan jag sitta längra och längra utan stöd. När vi kom hem satt jag och lekte med min leksak alldelles själv, jätte kul!
image35   image36idag:

Jag & mamma gick upp tidigt idag, tittade på tv, myste, lekte och åt frukost.
Gröt avskyr jag fortfarande, trots att mamma har provat flera olika sorter, så nu får ja lite pure på mogonen också. Efter det lekte vi en stund till för att sedan bada i badkaret, det är så kul! Imorgon ska vi gå på badhuset, jippi!

Lek & sångstund i sängen:
Pratstund i sängen

När jag hade sovit så tog mamma en lång promenad med mig i vagnen:
4 ggr


Vi gick på lindex... köpte 2 body, ett par byxor och så strumpbyxor till mamma.
Efter någon timme var jag hungrig, så vi stannade i Bandängen och ammade. Efteråt såg jag en gullig kanin som skuttade över små hinder, det var spännande!
Mamma sjöng lite sånger och jag föröskte sjunga med:

Prata med mamma

Föresten så har jag mammas gamla overall på mig idag, som hon hade när hon var en liten bebis! Söt, eller hur?

När pappa kom hem åkte vi iväg och lämnade ett foto på mig som ska vara på ena tårtan, vi ska ju ha dop på lördag!

Nej nu måste mamma ta han dom mig för jag skriker som en galning...

God natt!


Om mig:

Mamma ska berätta lite om dagen då jag föddes:

Måndagen den 21/5 vaknar jag vid fem-tiden på morgonen med molvärk, går upp och kissar och märker att lite mer av slemproppen är påväg, härligt.. Kanske, kanske kommer det starta igång under dagen tänker jag och går och lägger mig igen. Mathias åker till jobbet vid sju, och jag talar om för honom att det kanske är på G och att måste svara i telefonen om jag ringer under dagen, vilket han alltid gör, men ändå.. 

Under dagen kommer det värkar en gång i halvtimmen, det gör ont men är hanterbart. Jag längtar så efter min lilla bebis och vill att värkarna ska komma oftare. Frammåt fyra är det 7-9 minuter mellan varje värk och Mathias kommer hem, med mcdonalds mat som jag önskat mig. Han tycker allt är jätte jobbigt! Han klarar knappt av att se mig ha så ont. Jag står och stampar i golvet under värkarna och sätter på hög musik. Då och då går jag in i duschen och sprutar varmt vatten hårt på ryggen, det känns lite skönare då. Men OJ vad ont de gör ändå!! Tiden går och vid åtta kommer värkarna var 3-4 minut så då ringer vi in till förlossningen och vi är välkomna in!

Pappa skjutsar in oss någon gång vid nio om jag inte minns fel, och det är den värsta bilturen i hela mitt liv. Att det är så långt till sös trodde jag aldrig!! Varje kurva, varje gupp, varje litet gruskorn vi kör över gör ONT i hela kroppen och jag håller krampaktigt tag i dörren och föröker tänka på att andas. In, ut, in, ut, in, ut, in... UT!!! kan inte ungen komma UT???

Vi får ett litet rum och de kopplar in ctg:n för att regristrera värkarna och se att barnets hjärtljud är bra. Jag är öppen 3 cm, så jag får stanna säger barnmorskan. Inte för jag hade gått därifrån, men ändå.

Mathias börjar hänga med i situationen och hjälper mig med allt! underbart. Jag är så glad att han bara finns där, utom honom vet jag inte hur det hade gått.

Jag andas lustgas som en tok och drömmer mig bort i någon slags lustgasvärld och kan inte sluta tänka på kvinnorna i afrika. Hur fan klarar de av att föda barn utan lustgas tänker jag gång på gång.

Mathias masserar mig på ryggen, och det är så skönt.
Jag älskar lustgasen. Mathias sjunger någon sång och någonstans i låten hör jag"let's go fuckin mental". Det uprepas och fastnar på hjärnan som någon dålig repeat och jag kan inte låta bli att asgarva. Där ligger jag med värkar och asgarvar och Mathias stirrar frågande på mig.


Någongång kommer värkarna HELA TIDEN och jag får rent utsagt panik. Nånting är fel känns det som och Mathias ringer på klockan och barnmorksan kommer inte och kollar ctg:n. Hon höjer lustgasen (:D) och undrar om jag vill ha ryggbedövning. Ryggbedövning?? Varför har du inte sagt något tidigare?! SÅKLART jag ska ha ryggbedövning.

Narkosläkaren kommer aldrig och tiden går. Jag undrar vart fan han är. Svår trafikolycka berättar han när han äntligen kommer, och ber om ursäkt för att det har dröjt så länge.

Såklart att dom tar en trafik olycka före mig, jag håller ju inte på att dö, eller????

Åh, för andra gången på några timmar blir jag blixtförälskad, första gången i lustgasen, denna gång i ryggbedövningen! Underbart. Så underbart att jag somnar av utmatthet. Efter två timmar av sömn kombinerat av värkar så tycker bm att det är dax att koppla in värkdropp, så att jag får tillbaka starkare värkar. Ungen måste ju ut någongång lixom!

Värkarna startar igång med dunder och brak igen, så de kopplar bort droppet efter bara någon minut! Vattnet går, skönt, då slipper de ta hål på hinnorna som det var tänkt.

Skiftbyte, och världens underbaraste barnmorska, barnemorskestudent och sjuksköterska kommer in i rummet och presenterar sig.

Jag spyr massor, antingen av lustgasen eller av att barnet är i något särskilt läge, jätte bra tycker bm. Jätte äckligt tycker jag och mår pyton. Jätte äckligt tycker nog sjuksköterskan också, eftersom det är hon som får ta hand om det.

Ingående undersökning, öppen 8 cm. Snart får du börja krysta. Det gör ont, och jag får ingen påfyllning på ryggbedövningen heller eftersom jag tydligen snart kommer att föda. 

Ängligen får jag börja krysta, och det gör så djävulskt ont. Snart kommer bebisen vara ute säger barnmorksan hela tiden, och jag undrar hur jävla lång stund "snart" är i hennes värld. 30 minuter inser jag efteråt, för det var så lång tid jag krystade. Enligt förlsossningsjournalen.

Jag kämpar på och Mathias står stöttande brevid mig och håller mig i handen. Jag tar i som aldrig förr och helt plötsligt glider barnet ut. Det går så jäkla fort!

Ett underbart skrik och världens sötaste underbaraste lilla dotter ligger plötsligt på mitt bröst. Hon tystnar så fort hon hamnar i min famn, och hennes ögon stirrar på mig, med en förvirrad blick. Jag undrar vad hon tänker. Jag tänker att jag är så jävla lycklig.

Äntligen är hon här! En flicka, och det känns så självklart. Jag visste det, jag visste att du var en flicka tänker jag och stirrar tillbaka in i hennes ögon. 

Min dotter, min älskade lilla Maja.


Trots alla smärta är det så jävla häftigt att föda barn, och jag vill göra det igen. Att man har en sådan kraft inombords!!! Det är så grymt, jag längtar redan tills nästa barn.Jag vägde 3465gram och var 52 cm lång när jag föddes och så här såg jag ut precis när jag hade kommit ut påväg till mammas famn:

Nyfödd

Så fort jag fick komma til mamma så slutade jag gråta, och efter ett tag fick jag komma till pappa och mysa med honom också.

Här är jag 1 dag gammal:

Maja på sjukhuset

Mamma ska på konsert!

Ikväll ska jag vara ensam med pappa en hel kväll!
Mamma ska nämligen gå på Gwen Stefani konserten med sin kompis Nadja.. pappa har tagit kort på oss, fast han är inte så bra på det... så bilden är alldeless suddig!

Konsert

Idag har jag varit och träffat gammelmorfar & gammelmormor, men jag hinner inte berätta mer om det för nu ska jag kramas med mamma inna  hon ska gå!
Heeej dåå!

Denna dag:

Godmorgon! Lika glad som alltid :)

Morgonpigg


Bada är så mysigt tycker jag!!! Kameran är spännande att titta på :)

Badar

Påklädning o sedan lekstund, jag tycker det är roligt att rulla fram och tillbaka!

Lekstund

Lunch, men det mesta kommer ut igen.. Efteråt får jag tutte istället, det är mycket godare med mammas mjölk!

Lunch

Promenad, mys i vagnen:
På väg ut

Är på café med mamma och hennes kompis Jenny. Får dricka vatten ur mammas glas, riktigt gott!

Dricker vatten


Äter middag hos mormor, morfar o moster. De sätter på mig en tokig mössa!

Hos mormor morfar o moster


Nu ska jag sova!! Godnatt... zZzZz...


Min dag:

Jag vaknade ganska tidigt idag, så mamma ville ligga kvar i sängen ett tag..
Men det ville inte jag! Så jag fick ligga på filten i vardagsrummet och leka lite med mina leksaker. Mamma sjöng några sånger för mig också, då försökte jag sjunga med... det låter mm mm mm med tungan utanför munnen!Nyvaken o glad!


På dagen kom min kompis Noah och hans mamma Louise och hälsade på! Det är så spännande med andra barn, speciellt Noah för han är så söt att jag skrattar och gör glädje-tjut när jag ser honom. Nästa gång vi träffas ska mamma ta en bild på honom så ni får se min bästa vän. Han är född 1 vecka & 1 dag före mig, på samma sjukhus som mig :)

När Noah somnade fick jag puré av hans mamma:

Lollo matar Maja


Jag tyckte det var gott men envisades med att spotta ut det iallafall:

Mat runt munnen


Efter det åkte vi till huddinge C och mamma köpte massa nya spännande barnmatsburkar, och nya blöjor.  När vi kom hem fick jag smaka biffstroganoff, och det var urgott!
Jag åt upp alltihopa och nu väntar resten av burken i kylskåpet till imorn, mmm vad gott!

Nu sover jag gott i min vagn så mamma ska stoppa om mig i sängen istället och lägge sig med mig, det är mysigast så.

Godnatt!

Bilder!

Jag fick en hoppgunga för ett tag sedan, och jag älskar den! Jag snurrar runt i den och tittar på saker, så försöker jag hoppa i den men det går inte riktigt som jag vill.


Hoppa hoppgunga


Vill visa en bild på mig och pappa på Kreta också, vi hade så mysigt i poolen:

På kreta med pappaSå har jag lärt mig sitta också, korta stunder bara, men mamma tycker jag är så duktig:

Som en liten apa

Äntligen!

Ja nu har jag fått en alldelles egen sida! Här kommer mamma lägga in bilder på mig och skriva vad vi gör på dagarna, roligt eller hur?

I fredags var jag moster och mamma på sjukhuset, moster skulle ta prover och medans vi väntade fick jag leka i deras roliga lekrum.

Jag sitter :)


Moster busade med mig också, hon är superrolig att vara hos!

Jag & moster

Nya vagnen!

Jag har fått en ny vagn som är lime och svart, jätte fin!

Här ligger jag vaken och myser i vagnen:
Jag i vagnen

Här sover jag sött:

Jag sover

RSS 2.0